(Advertorial) Hoe ziet jouw perfecte me-time momentje eruit?

Soms rol ik gewoon even over mijn bed. Ik heb zo’n heerlijk zachte pluizige sprei en draag een cosy trui. Als ik een comfy positie vind, sla ik een notitieboekje open. Op een lege pagina. Mijn hart verwarmt. Ik begin aan iets nieuws. Dromen. Brainstormen. Plannen. Nog meer dromen. Maar ook schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Overdenken. Muziekje erbij. Af en toe een slokje thee. En genieten. Ja, zo ziet mijn perfecte me-time momentje eruit. Maar wat doet zo’n momentje met me? Waarom is het zo belangrijk? En hoe kun jij net zoveel uit jouw perfecte me-time momentje halen?

Een blanco pagina betekent voor mij: een nieuw begin. Daar houd ik van. En laat de dag nou elke dag opnieuw beginnen. Hoe heerlijk. Ik houd van orde, ik houd van dingen uitzoeken, wegdoen en opruimen. Daarom kijk ik niet altijd terug naar wat ik al heb geschreven. Behalve als het om positieve dingen gaat. Zoals wat ik tot nu toe al rond mijn dromen bereikt hebt. En waarvoor ik dankbaar was en nu ben. Ook dat schrijf ik tijdens mijn me-time momentje op. Het geeft me een warm gevoel van binnen.

Me-time maakt gelukkiger
Volgens psychologen zorgt een momentje voor jezelf ervoor dat je geest tot rust komt en je je gelukkiger voelt. Het is niets voor niets dat ik zo’n moment belangrijk vind. Door op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben, focus ik mijn gedachten op dingen die ik me wil blijven herinneren. Ook dat is bewezen, dat als je die dingen opschrijft, je je werkelijk gelukkiger voelt. Psychologen raden mensen die worstelen met verdriet of stress zelfs aan om dankbaarheidsboekjes bij te houden. Wist je dat? Je gedachten focussen zich hierdoor op positieve dingen, je creëert hierdoor een positieve mindset. Oprecht dankbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat je ook oprecht blij kunt zijn voor anderen. (…)”

Lees verder op mijn blogwebsite Deeserve it.

Dit is een advertorial-artikel dat ik schreef in opdracht van Hunkemöller. Wil jij weten wat ik als blogger voor jou kan betekenen? Neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com

Geef een reactie