(Advertorial) 14 x waarom kamillethee goed is voor jouw gezondheid

Als ik verkouden ben, drink ik kamillethee. Als mijn darmen borrelen, drink ik kamillethee. Als iemand anders moeilijk in slaap komt, zeg ik: ‘Drink eens kamillethee.’ Ik kwam erachter dat ik mezelf of anderen vaak aanraad om kamillethee te drinken. Tijd om eens te researchen. En je raadt het misschien al, ik vond nog meer redenen waarom kamillethee goed is voor jouw en mijn gezondheid. 

Wat is kamille? Kamille (of; Chamomile) betekent letterlijk “op de grond groeiende appel”. Het is een algemene naam voor een paardenbloemachtige plant van de Asteraceae-familie. Eeuwen geleden maakten mensen al kamillethee van verse en/of gedroogde kamillebloemen. Kamille is daarbij een kruid en kruidenthee werd vroeger vooral gebruikt als medicijn, als geneesmiddel om verschillende klachten of ziektes te verminderen en zelfs te genezen. Dat kamille goed is voor je gezondheid, is dus niet per se nieuws. Maar omdat veel mensen tegenwoordig thee vooral drinken omdat het lekker is, vertel ik in deze blogpost waarom kamillethee goed is voor je gezondheid.

1. Kamillethee vermindert koorts
Lig je op bed te zweten van de koorts? Dan kan een kopje kamillethee helpen, maar bij veel mensen (inclusief mezelf) werkt een stoombadje met kamillethee nog beter. Uit onderzoek blijkt dat kamille een koortswerende en infectiebestrijdende werking heeft. De kamille zorgt ervoor dat je lichaam gaat zweten, de bacteriën worden in je lichaam aangepakt en koorts wordt op deze manier uit je lichaam verdreven. Zo komt je lichaamswarmte sneller op normale temperatuur dan wanneer je enkel je lichaam het werk laat doen om beter te worden.

2. Kamillethee helpt tegen griep, verkoudheid en keelpijn
Bij griep, verkoudheid of keelpijn heb je vaak last van een virus. Een virus gaat meestal vanzelf weer over, toch is het een fijn idee dat kamille de klachten kan verzachten. Een kopje kamillethee (met honing) werkt rustgevend voor de keel en een stoombadje kan helpen om slijm en snot te verminderen. Ik heb zelf weleens een stoombadje genomen toen ik verkouden was. Ik hing met mijn hoofd boven de stoom en binnen een halve minuut hingen er snottige slierten uit mijn neus en die bleven maar komen. Heel charmant. Eerst wekte het stoombadje met kamille dus alleen maar slijm en snot op, maar na mijn gezicht te hebben gewassen en een paar keer te hebben gesnoten, hoefde ik al snel niet meer dan twintig keer op een dag naar een zakdoekje te zoeken. (…)”

Lees verder op mijn blogwebsite Deeserve it.

Wil jij weten wat ik als blogger voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer info of neem contact met me op via het contactformulier of via deeserveit@gmail.com

Geef een reactie