(Blogartikel) 9 consumentendefinities van duurzaamheid

“Wist je dat 92% van de consumenten weleens duurzame producten koopt? Maar wat is “duurzaam” nou eigenlijk? De Dikke Van Dale uit 1994 zou zeggen ‘geschikt, bestemd om lang te duren’. Maar duurzaam voedsel is vaak toch juist minder lang houdbaar? Dat klopt. “Duurzaam” heeft tegenwoordig een bredere betekenis gekregen. Maar wat verstaat de consument eigenlijk onder dit begrip?

De definitie uit de Dikke Van Dale is inmiddels veranderd. Tegenwoordig luidt de betekenis van “duurzaam” in dit woordenboek: ‘1 lang durend; 2 weinig aan slijtage of bederf onderhevig; 3 het milieu weinig belastend: duurzame energiebronnen wind, zon, waterkracht, enz. ; duurzaam produceren (Dikke Van Dale, 2020).’ Nu wordt het begrip al wat duidelijker, maar ook weer niet, juist omdat duurzaam meerdere betekenissen blijkt te hebben en het per bedrijf of persoon kan verschillen over welke van deze betekenissen hij praat.

Duurzaam: een relatieve betekenis

Duurzaam is voor de maatschappij een vrij relatief woord en dat blijkt ook uit ons onderzoek. Wij stelden de volgende vraag aan consumenten: Wat maakt een product duurzaam?”

Klik hier om (het volledige artikel) verder te lezen op de website van Blauw.

Ben jij op zoek naar een blogger voor jouw website? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op voor de mogelijkheden via deborahdemeijer@gmail.com