(Blogartikel) Duurzame producten verkopen? Let op deze 4 eisen van consumenten

“Een komkommer zonder plastic is duurder dan een komkommer met plastic, dat is voor de consument niet logisch. Consumenten willen best “duurzamer” leven en “duurzamere” producten kopen, maar dan moeten bedrijven wel met een aantal factoren rekening houden. Of beter gezegd: aan een aantal eisen voldoen. Welke eisen zijn dat?

Wij deden onderzoek in de Life&Style community en legde de volgende stelling voor aan de consumenten: ‘We kunnen niet meer om duurzaamheid heen, we moeten hier wel aandacht aan besteden.’ 85% van de consumenten is het hier mee eens en 11% is hier neutraal over. Slechts 4% is het met deze stelling oneens. Daarbij, van alle 250 consumenten koopt 92% minimaal af en toe een duurzaam product. We kunnen hieruit concluderen dat duurzaamheid tegenwoordig een belangrijk begrip is in de maatschappij.

Consumenten over duurzame producten

Maar waarom is duurzaamheid een belangrijk begrip? Waarom kopen consumenten wel of juist geen duurzame producten? Een paar antwoorden van consumenten op de vraag: ‘Wat is voor jou belangrijk als je een duurzaam product koopt?’”

Klik hier om (het volledige artikel) verder te lezen op de website van Blauw.

Wil jij ook dit soort pakkende blogartikelen op jouw website? Dan ben je aan het juiste adres. Kijk bij ‘Info’ of neem contact met me op voor de mogelijkheden via deborahdemeijer@gmail.com