(Column) Op ‘raambezoek’ bij mijn pasgeboren neefje Daan

Als trotse tante stond redacteur Deborah voor het keukenraam van haar zus Mirthe en schoonbroer Laurens. Ze keek naar binnen. Daar lag haar pasgeboren neefje Daan in de armen van Laurens. Door Corona-maatregelen mocht het kersverse gezinnetje geen kraambezoek ontvangen, maar gelukkig mocht Deborah wel op ‘raambezoek’.

De corona-maatregelen werden in Nederland op donderdag 12 maart, vier dagen voordat Mirthe moest bevallen, aangescherpt. De kraamorganisatie bracht als reactie op deze maatregelen een belangrijk bericht naar buiten: ontvang geen kraambezoek “om de kans op besmetting met het Coronavirus zo klein mogelijk te maken”. Een maatregel in het belang van de veiligheid van de kraamverzorgers, als ook voor de ouders en de pasgeboren baby zelf. Als er in de kraamtijd bezoek zou komen, zou de kraamhulp per direct stoppen. 

‘Als familie wil je zo’n bijzonder moment samen vieren.’

Op maandag 16 maart brak het moment aan waar ik, Deborah, als toekomstige trotse tante maandenlang naar uitkeek. Mijn neefje Daan Jesse werd geboren. Ik baalde dat ik hem niet kon bezoeken, en ik was natuurlijk niet de enige. Als familie wil je zo’n bijzonder moment samen vieren. De volgende dag had Mirthe een kolf nodig. Laurens’ zus had er nog eentje liggen en bracht hem naar hen toe. Ze legde de kolf voor de deur, maar mocht natuurlijk niet binnen komen. “Anders laat je Daan toch even door het raam zien,” zei de kraamverzorgster. (…)”

Klik hier om het volledige artikel verder te lezen op de website van Eva.

Wil jij weten wat ik als journalist voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com

Geef een reactie