(Casebeschrijving) Danone schaptest: welk product verkoopt het beste?

‘Danone is een voedingsmiddelenbedrijf en heeft als missie om de gezondheid van de mens te bevorderen. Danone wil graag een nieuw voedingsproduct op de markt brengen en deed hiervoor een schaponderzoek in de SPRINT applicatie. Een geselecteerde doelgroep kreeg verschillende supermarktschappen met vergelijkbare producten te zien, om vervolgens aan te geven welke producten zij zou kopen. Danone kreeg daarmee antwoord op de vraag of de doelgroep geïnteresseerd is in haar nieuwe product.

Het nieuwe product dat Danone op de markt wil brengen, bestaat uit zes verschillende varianten. Danone gaf de opdracht om te onderzoeken of consumenten het nieuwe product willen kopen of niet. Daarnaast wilde Danone weten aan welke productvariant de meeste consumenten de voorkeur geven.

Kwantitatieve onderzoeksmethode: schaptest

SPRINT onderzocht de vraag van Danone door middel van een kwantitatieve schaptest. Voor het uitvoeren van deze schaptest werden 160 respondenten geselecteerd die aansluiten bij de doelgroep van Danone.’

Klik hier om de volledige casebeschrijving verder te lezen op de website van Blauw Research.

Wil jij weten wat ik als tekstschrijver voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com

Geef een reactie