(Blogartikel) Zo doen chocolademerken dat: met de juiste slogan consumentengedrag beïnvloeden

“Tijd voor wat ‘lekkers bij een kopje koffie’. De meeste consumenten denken bij dit moment aan een chocolademerk. Waarom?

Het moment ‘lekker bij een kopje koffie’ associëren de meeste consumenten het sterkst aan chocolademerken Verkade en Milka. Bij ‘Ik heb even wat energie nodig’ denken consumenten vaker aan het merk Mars. Dit alles heeft te maken met het moment: het tijdstip van de dag, de omgeving en het gezelschap. Ook wel de ‘context’ genoemd.

Context bepaalt consumentengedrag

De context waarin je een merknaam promoot, beïnvloedt het (denk)gedrag van consumenten. Laat consumentengedrag beïnvloeden nou net één van de belangrijkste taken van een bedrijf zijn. Maar hoe doe je dat, consumentengedrag beïnvloeden door middel van context? Allereerst is het logisch nadenken. Als stevige avondmaaltijd eten de meeste mensen geen chocoladereep, maar als tussendoortje zou een stuk chocolade zeker wel smaken. Hoe beter je inspeelt op de juiste context om als consument jouw product te kopen, hoe sterker je merknaam uiteindelijk zal worden.

CEPs: haakjes dagelijks leven

Hoe speel je nog meer in op de ‘juiste’ context? (…)”

Klik hier om het volledige artikel verder te lezen op de website van Adformatie.

Naar aanleiding van dit artikel kreeg Blauw Research meerdere aanvragen van klanten voor onderzoeken binnen. Wil jij weten wat ik als tekstschrijver voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com

Geef een reactie