(Blogartikel) Waarom krijg je spierpijn als je moe bent? En wat kun je eraan doen?

Heb je weer eens zo’n nacht achter de rug dat je alleen maar lag te woelen? Met rode oogjes stap je uit bed en sleep je je vervolgens door de dag heen. Je verricht deze dag maar even geen intensieve workout, de dagen daarvoor trouwens ook niet. Toch voel je op de gekste plekken in je lichaam pijn in je spieren. Moe zijn en spierpijn. Deze begrippen bouwen soms maar al te graag aan een sterke relatie. Maar waarom krijg je eigenlijk spierpijn als je moe bent? En hoe verlicht je deze pijn?

Alle energie die je op een dag verbruikt haal je uit bepaalde voedingsstoffen. Tijdens het slapen of uitrusten gebruik je minder energie dan wanneer je inspannende activiteiten verricht. Hierdoor bouwt jouw lichaam voor elke dag voldoende voorraad aan energie op. Maar wanneer je lichaam en geest niet voldoende rusten, en je dus moe bent, raakt deze energievoorraad leeg. Ook worden afvalstoffen vanuit je spieren in een lager tempo weggevoerd. Een gevolg hiervan kan zijn dat jouw spieren minder zuurstof opnemen. Het gevolg daarvan is: spierpijn.

Relatie tussen moe zijn en spierpijn

Moe zijn kan dus spierpijn veroorzaken. Wil je dit voorkomen? Dan klinkt de oplossing misschien als een opendeur: neem meer rust en zorg er vooral voor dat je voldoende én kwalitatief goed slaapt. Maar helaas is deze oplossing niet voor iedereen zo makkelijk gezegd als gedaan…”

Klik hier om het volledige artikel verder te lezen op de website van Jezelf Helpen.

Wil jij weten wat ik als tekstschrijver voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com .