(Interview/advertorial) Jennifer van Oh So HIP: ‘Met een sieraad geef je een statement, of subtiele twist aan je outfit’

Schakelkettingen, schakelarmbanden en zelfs schakeloorbellen. Ik draag de eerste twee sinds kort met stralende oogjes. Het zijn voorbeelden van dé sieradentrends van dit seizoen. Maar misschien kan ik daarover beter Jennifer, oprichter en eigenaar van sieradenwebshop Oh So HIP, aan het woord laten. Als klein meisje vond Jennifer sieraden al prachtig, maar hoe kan het ook anders als haar moeder kisten vol diverse en ‘gekke’ oorbellen bezit? Waarom zijn sieraden voor haar belangrijk? Hoe stelt ze de collecties voor Oh So HIP samen? En welke sieradentrend van 2021 vindt ze zelf het mooist?

Ik zit altijd op het puntje van mijn stoel als ik naar verhalen van andere mensen mag luisteren. Ik ben benieuwd welke passies mensen hebben, wat mensen drijft en waarvan ze in het leven genieten. Bij Jennifer was er geen twijfel mogelijk, haar hart klopt voor hippe sieraden en modeaccessoires. Sinds 2012 is ze founder en owner van sieradenwebshop Oh So HIP. Mijn interesse is gewekt, ik laat me door haar verhaal én die van Oh So HIP inspireren. Jij ook?

Waar komt jouw passie voor mode en sieraden vandaan?

Jennifer: ‘Als klein meisje zag ik op televisie al bepaalde kleding die ik wilde hebben. Omdat mijn moeder heel erg met mode bezig was, kocht ze die kleding dan ook voor me. Mijn moeder droeg ook altijd opvallende oorbellen. Niets was haar te gek. Mensen keken af en toe hun ogen uit. Dat ging van een soort kerstballen tot en met oorbellen met lange ‘sprieten’ eraan. Spinnen, noemden we die thuis. Mijn moeder had kisten vol verschillende oorbellen, op sieradengebied is mij zelf dus ook niets snel te gek. 

Als zesjarig meisje kreeg ik zelf gaatjes in mijn oren. Vanaf de middelbare school kwamen daar steeds meer gaatjes bij. Ik vond het enorm leuk om meerdere oorbellen in mijn oren te dragen. Ik droeg daarbij vaak kettinkjes en zelfgemaakte armbandjes. Die passie voor mode en sieraden is altijd gebleven.’

Hoe en wanneer is Oh So HIP ontstaan?

‘In mijn studententijd werkte ik in winkels waar ik verantwoordelijk was voor de sieradenafdeling. Ik vond het onwijs leuk om met mensen te werken, én om de sieradentrends nauwlettend in de gaten te houden. In 2012 richtte ik daarom mijn eigen sieradenwebshop Oh So HIP op, al had ik daarvoor al een webshop met tweedehands en vintage kleding. Via die eerste webshop ben ik op een gegeven moment ook sieraden gaan verkopen. Ik merkte dat…”

Lees het volledige blogartikel op mijn blogwebsite Deeserve it.

Wil jij weten wat ik als blogger voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer info of neem contact met me op via het contactformulier of via deeserveit@gmail.com.