Over Deborah de Meijer

Deborah de Meijer,
A Blessed Storyteller

Mijn naam Deborah betekent honingbij, maar mensen zien me ook wel als een bezige en blije bij. Ik ben een geboren en getogen Rotterdammert. Ik doe niets liever dan luisteren naar verhalen van mensen, en de schoonheid van de natuur in plaatjes vastleggen.

Als ik aan mensen vertel dat ik op 21-jarige leeftijd kanker had, dan is hun eerste reactie vaak: ‘Wat heftig, wat moet dat een zware periode zijn geweest.’ Ongetwijfeld. Ik ervaar nog elke dag de gevolgen ervan. Zo vragen mijn hoofd en lichaam om meer rustmomentjes dan voorheen. En werk ik parttime in plaats van fulltime+. Toch veranderde kanker mij in de persoon die ik nu ben. Ik ben nu 27 en een jongvolwassen vrouw die op de rem trapt om van de zon te genieten, te midden van een gehaaste wereld. Een jongvolwassen vrouw die leeft met de dag. En die focust op de energie die ze wél heeft en alles wat ze wél kan.


Mijn drive om verhalen te vertellen

Tijdens de HBO Bachelor Journalistiek interviewde ik een ex-kankerpatiënt van mijn eigen leeftijd. Na het gesprek zei hij: ‘Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal aan iemand vertel die mij écht begrijpt’. Zijn vrouw zat naast hem. Ik was geraakt. Ik realiseerde me dat ik als journalist, of storyteller, niet alleen het verhaal van mijn lotgenoot vertel, maar ook die van mezelf én die van misschien nog wel tienduizenden anderen. Het besef dat ik door mijn eigen levenservaring mensen begrip kan geven, veranderde in mijn drive om maatschappelijke thema’s, -problemen (én mogelijke oplossingen daarvoor) aan de wereld bloot te leggen. In de hoop dat deze verhalen tot meer bewustzijn in de maatschappij leiden, en meer liefde en begrip voor elkaar. Ik geloof dat mijn liefdevolle God me hiertoe geroepen heeft én mij helpt om dit waar te maken. Ik voel me A Blessed Storyteller.


HBO Bachelor Journalistiek

In 2015 begon ik, zonder grote verwachtingen, aan de HBO Bachelor Journalistiek. Bovenal genoot ik van mensen interviewen. Naar verhalen luisteren. Het raakt me nog altijd dat mensen zich voor me open durven te stellen en kwetsbare informatie toevertrouwen. Ik mocht twee mediastages van elk 8 maanden lopen, de eerste volgde ik bij Schrijven Magazine, waar ik onwijs veel schrijf- en storytelling-kennis en ervaring mocht opdoen. Mijn tweede stage volgde ik bij de Evangelische Omroep, waar ik mijn skills verder mocht ontwikkelen. In 2019 schreef ik me als storyteller in bij de Kamer van Koophandel. In 2015 riep ik overigens al mijn eigen blogwebsite in het leven. Voor de opleiding volgde ik verder de minors Voeding & Attitude en Je Hersenen Binnenstebuiten. En voor mijn scriptie produceerde ik een serie journalistieke artikelen Chemobrein & Voorlichting voor de Evangelische Omroep. In 2020 rondde ik de opleiding met een summa cum laude diploma af.

Samenwerkingen met mijn
persoonlijke blog zijn mogelijk.
Meer informatie of contact
opnemen? Klik hier

Op mijn persoonlijke blog Deeserveit.com inspireer ik jou met mijn eerlijke en positieve gedachten.

‘Ik lees niet graag, maar jouw blogs lees ik élke keer weer met volle interesse, van begin tot eind,’ krijg ik steeds vaker van mensen te horen.

Op de één of andere manier houd ik met mijn eerlijke verhalen de aandacht van mensen vast. Ik inspireer mensen om iets positiefs te zien in élke situatie. Om in het moment te leven én te genieten. En om de natuur te zien als iets wonderlijks. Geloof me, voor mij is positief denken lang niet altijd vanzelfsprekend geweest. Zo had ik in 2017 zo’n erge buikpijn dat ik alleen nog maar zwarte vlekken voor mijn ogen zag. Ik was 21 jaar en had lymfeklierkanker. Ik nam – en neem nog altijd – mijn bloglezers mee in mijn ziekte- en herstelperiode. Toch heeft kanker me mede gevormd tot de liefdevolle en stralende jongvolwassen power vrouw die ik nu ben. Mag ik jou ook inspireren om jezelf te omarmen voor wie je bent?


Met fotografie inspireer ik jou om de natuur in huis te halen

Kennismaken?

Ontdekken wat ik als storyteller voor jou als ondernemer kan betekenen? Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.