Jouw Story Brand Guide

Story Brand Guide Storytelling Marketing A Blessed Storyteller Rotterdam

Alleen met een sterke brand story én marketingstrategie overtuig je jouw potentiële klanten.

Je kunt geen goede marketingteksten schrijven als je geen goed verhaal te vertellen hebt. Autsj, maar waar. In de tijd dat ik als storyteller werk, heb ik al veel ondernemers leren kennen die in het wilde weg met hun marketing bezig waren. Zonder plan, zonder resultaat.

Om marketing voor jou te laten werken, moet je héél goed weten wie jouw doelgroep is. Én hoe je deze doelgroep kunt overtuigen met een onderscheidend verhaal. Daarom bied ik jou een Story Brand Guide aan. In 4 brainstormsessies formuleren wij samen jouw brand story én stellen we een marketingstrategie op. Jouw guide naar succes.

‘Ik houd niet van lezen maar jouw verhalen lees ik altijd van begin tot eind!’

‘Jij begrijpt mijn klanten én ik wil jou als content schrijver en niemand anders!’

Zomaar twee complimenten die ik steeds vaker mag ontvangen. Alhoewel ‘zomaar’, ik weet dat ik niet zomaar een tekstschrijver ben. Ik ben een verhalenverteller. Als ik teksten schrijf, dan zet ik mijn kennis en ervaring over storytelling in. Wist je dat élk bekend en impactvol verhaal bestaat uit bepaalde storytelling elementen? Of het nou om een bestseller boek of populaire film gaat. Deze elementen zijn door de Amerikaanse bestsellerauteur en CEO ondernemer Donald Miller vertaald naar story branding elementen. En laten veel succesvolle bedrijven nou net story branding verwerken in hun marketing. Wil jij niet alleen dat mensen weten dat jij bestaat, maar wil jij óók dat mensen aan jouw lippen hangen (figuurlijk dan, hè) omdat jij dé expert ben die ze nodig hebben? Dan is storytelling marketing jouw guide naar succes.

Hoe weet je of een Story Brand Guide datgene is wat jij nodig hebt?

 • Heb je het gevoel dat je continu maar wat aan het aanrommelen bent met je webteksten, blogs of sociale media?

 • Raak je alleen al gefrustreerd van het idee dat je jouw content inspiratie wéér ergens uit je tenen vandaan moet halen?

 • Maar wil je liever niet op één verhaal focussen omdat je bang bent dat jouw teksten dan al snel eentonig en saai worden?

 • Maar heb je wel snel de neiging om met je marketingteksten héél ver af te dwalen van het onderwerp waar het in een verhaal eigenlijk om zou moeten gaan?

 • En kun je vaak niet de juiste (en kort maar krachtige) woorden vinden als iemand vraagt wat je nou precies doet met je bedrijf?

 • Vind je het spannend om een zeer specifieke doelgroep te definiëren, want wat als je de verkeerde kiest en geen klanten trekt?

Herkenbaar? Dan hoop ik je gerust te stellen. Een Story Brand Guide kan jou helpen, want:

 • Je ontvangt focus, houvast en een heldere strategie;

 • Het brengt rust in je leuke hoofd, want als je jouw brand story door en door kent dan komt de inspiratie vaak al bijna vanzelf aanwaaien;

 • Je vertelt voortaan één onderscheidend bedrijfsverhaal, waardoor potentiële klanten én zoekmachines zoals Google jou steeds beter leren kennen, steeds nieuwsgieriger zijn, en uiteindelijk overtuigd raken van jouw product of dienst;

 • Met een heldere brand story en marketingstrategie heb jij waarschijnlijk altijd je kort-maar-krachtig woordje klaar;

 • Je hebt een duidelijke doelgroep voor ogen, wat marketing zoveel interessanter en leuker voor je zal maken, omdat je werkelijk de resultaten ervan zult zien: meer klanten!
 • In 4 brainstormsessies jouw bedrijfsverhaal formuleren én marketingstrategie opstellen

 • Sessie 1: Introductie in story branding + jouw brand story

  We beginnen de eerste sessie met een introductie in storytelling & story branding. Waarom groeien sommige boeken uit tot bestsellers en andere niet? Welke verhaalelementen zetten succesvolle bedrijven in voor hun marketing? In de eerste sessie verdiepen we ons in een aantal elementen, inclusief praktijkvoorbeelden. Vervolgens daag ik jou uit om de elementen in te vullen voor jouw bedrijfsverhaal. En uiteraard help ik jou bij het vinden van de juiste woorden.

 • Sessie 2: Verder met jouw brand story

  In de tweede sessie verdiepen we ons in de overgebleven elementen van jouw brand story. Ook die gaan we samen invullen. Vervolgens lopen we alle elementen nog eens goed na, en maken we van alle elementen een lopend verhaal, in één zin. Ja, écht. Als mensen naar jouw bedrijf vragen, dan heb jij voortaan op élk moment jouw kort-maar-krachtig-woordje klaar!

 • Sessie 3: Jouw marketingstrategie

  Tijdens de derde sessie vertalen we jouw bedrijfsverhaal naar een marketingstrategie. Zo behandelen we onder andere de content thema’s waarover je wilt posten op sociale media of je blog. We behandelen jouw merkassociaties, waaraan jij wilt dat mensen denken zodra ze jouw merknaam horen. Een passende tone of voice. En we denken goed na welke marketingkanalen je het beste kunt inzetten om jouw doelgroep te bereiken.


 • Sessie 4: Basis Canva Workshop

  Omdat ik weet dat het, zeker voor beginnende, ondernemers nogal wat budget kost om je marketing uit te besteden, bied ik als optie bij de Story Brand Guide een gratis Canva Workshop aan. Geen interesse? Ook goed, maar dan betaal je dezelfde totaalprijs.

  Wat kun je verwachten?
  Laat jouw teksten matchen met de visuele uitstraling van jouw bedrijf. In de Basis Workshop Canva laat ik je de basisomgeving van de app Canva zien en leer je op een laagdrempelige manier professioneel uitziende afbeeldingen ontwerpen voor jouw sociale media of andere marketingkanalen. We kiezen samen jouw huisstijl kleuren en lettertypen uit en ontwerpen templates (sjablonen) die je voortaan zelf makkelijk kunt aanpassen voor een uniek sociale media bericht.

 • Eventuele extra mogelijkheden

  Schrijftraining voor € 295,- extra
  Heb je geen groot budget om jouw marketingteksten uit te besteden of vind je schrijven gewoon hartstikke leuk en wil je daar beter in worden? Tijdens een Schrijftraining, bestaande uit 2 sessies van +- 2 uur op 2 verschillende dagen, leer jij begrijpen hoe de structuur van een sterke tekst in elkaar zit en hoe je zelf storytellingtechnieken kunt toepassen voor een écht pakkend en overtuigende tekst. Of je nou een bericht voor sociale media schrijft of een blog, jouw schrijfskills geef je hiermee absoluut een boost!

  Let op: tot nu toe bied ik deze schrijftraining alleen in combinatie met de Story Brand Guide aan, niet anders.

  Basis teksten voor je website € 495,- extra (t.w.v. € 595,-)
  Wil je denderend van start gaan? Dan schrijf ik voor nog eens de teksten voor je website. Dit betekent dat ik op basis van de Story Brand Guide, die we samen voor jouw bedrijf hebben opgesteld, aantrekkelijk geschreven teksten schrijf die jouw doelgroep absoluut aanspreken! Wat zijn basis teksten? Dit zijn: je Home pagina, een aanbodpagina, een contactpagina, een FAQ (Veelgestelde vragen) pagina en een Over Bedrijf pagina.

 • Totale investering € 995,- exclusief btw
  of € 1290,- met schrijftraining erbij
  of € 1490,- met basis webteksten erbij
  Schrijftraining én webteksten erbij?
  € 1690,- (inclusief € 195,- korting)

Ben jij klaar voor jouw Story Brand Guide naar succes? Let’s go! Neem contact op

Nog even in het kort:

 • 4 brainstormsessies (idealiter in 4 weken) waarin we jouw brand story formuleren + storytelling marketingstrategie opstellen;
 • Opgeschreven door mij in jouw digitale Story Brand Guide (.pdf);
 • Een focus en gids waarop je áltijd met je marketing kunt terugvallen;
 • Ruimte om jouw eigen tempo aan te houden, indien nodig plannen we een kosteloze extra sessie in;
 • Online of in omgeving Rotterdam;
 • Mogelijkheid om totaalbedrag in 2-4 maandtermijnen te betalen;
 • Let op: ik heb slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar per maand, dus wacht niet te lang met jouw plekje claimen.

Deborah de Meijer is een Rotterdamse storyteller

In alles wat ik zie en meemaak, voel ik dat een verhaal aanwezig is. Mijn eigen verhalen deel ik sinds 2015 op mijn persoonlijke blog. Zo ook mijn ervaring met kanker op 21-jarige leeftijd.

Tijdens en na de HBO Bachelor Journalistiek, heb ik steeds meer kennis en ervaring mogen opdoen over storytelling en story branding. Vanuit blijdschap en mijn passie voor verhalen help ik nu ondernemers met hun marketing.

Ondernemers die je voor gingen

Reviews

Waardering: 5 uit 5.

“Als ondernemer ben je vaak klakkeloos bezig met het maken van content voor sociale media, maar Deborah stelde vragen die me bewust aan het nadenken zette. Ze overtuigde me dat een bedrijfsverhaal en marketingstrategie meer consistentie kan geven in wat we naar buiten toe willen bereiken. In hoe we als bedrijf bekend willen staan en worden onthouden door klanten. Ik vroeg Deborah om een Story Brand Guide op te stellen voor QoQo Massage, QoQo Retreat en JR Paardenlease. Deze guides zie ik niet als een vast gegeven maar echt als marketing ‘guidelines’ of ‘road maps’, die nu al voortschrijdend inzicht, maar ook meer rust, duidelijkheid en beleving hebben gecreëerd.”

Robert Reijnders van QoQo Massage en JR Paardenlease

Waardering: 5 uit 5.

“Deborah heeft me geholpen om mijn bedrijfsverhaal te formuleren en mijn doelgroep te specificeren: waar ik blij van word! We hebben samen gezocht naar passende woorden voor mijn beginnende bedrijf, zodat er mooie teksten op mijn website kwamen te staan (die Deborah heeft geschreven); persoonlijk en duidelijk wie ik ben. Voor vragen is Deborah altijd benaderbaar en open in haar contact! Zeker een aanrader!”

Alina Visser van acoach.nl